ANA SAYFA HAKKIMIZDA MTM EĞİTİMLER+ DANIŞMANLIKLAR+ YAZILIM ÜRÜNLERİ+ BLOG İLETİŞİM
10
GÜN

MTM - 1 Eğitimi

MTM-1, endüstriyel organizasyonların yapısal durumları ve ihtiyaçları dikkate alınarak, büyük seri üretim (kitle üretimi) süreçlerine yanıt vermek üzere tasarlanmış ve yıllar boyunca beklenen gelişim sonuçlarını getirmiştir. MTM-1, seri üretim ve kısa çevrim sürelerine sahip üretimlerde yüksek hassasiyet gereksinimlerini karşılayan, metot seviyesi yüksek bir MTM modülüdür. Bu modül genellikle, yüksek üretim hacmi olan ve detaylı olarak tasarlanmış iş süreçlerinde küçük farklılıklar bulunan şirketlerde kullanılır.

MTM Temel Sistemi (MTM-1), MTM blok sistemlerinin temel yapısını oluşturur.

MTM-1 tekniği ile 1 dakikalık bir operasyonun analiz süresi yaklaşık olarak 600 dakikadır.

KATILIMCI PROFİLİ

Süreçleri ölçen ve belirleyen tüm yetkililer, proje liderleri, metot, süreç geliştirme, planlama, tasarım, AR-GE, kalite, insan kaynakları, satın alma, üretim sorumluları, mühendisler, teknisyenler, posta başı, vardiya amiri, grup lideri vb.

KATILIMCI SAYISI

Eğitim sınıfı en fazla 10 kişi ile sınırlıdır.

EĞİTİM TÜRÜ

Kurum içi eğitimlerde, kurumsal katılımcılara yüz yüze veya firma talebi halinde online eğitimler verilir.

Bireysel katılımcılar için katılımcı sayısının yeterli olması halinde online eğitimler düzenlenir.

ÖN KOŞUL

Yok

EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim programı teklif sürecinde paylaşılacaktır.

SÜRE

10 gün (08:30-17:30)

DİLLER

Türkçe, İngilizce, Fransızca

HEDEFLER

  • MTM-1 modülünün tarihçesini, gelişimini ve kavram prensiplerini anlatmak.
  • MTM-1 modülünün metot seviyesinin anlamını ve etkenlerini anlatmak.
  • Diğer MTM modüllerini ve uygulama alanlarını tanıtmak.
  • MTM-1 modülünün diğer modüller (MTM-2, MTM-3, MTM-Dikim, MTM-UAS vb.) içindeki rolünü ve önemini açıklamak.
  • Süreçlerdeki operasyonların MTM-1 modülüyle analiz edilebilmesi için temel hareketlerin tamamını ve MTM-1 modülünün kurallarını, kodlamalarını, hareket analizlerini, uygulama gereksinimlerini ve kullanım alanlarını öğretmek.
  • MTM analizleriyle firma için özelleştirilmiş bir veri tabanının önemini vurgulamak ve işletmeye özgü standart işlemlerin, MTM-1 proses yapı taşlarını oluşturma yöntemlerinin ve bunların tanımlanmasını öğretmek.
  • İş akışlarının tanımlanması ve değerlendirilmesi aşamasında, MTM yöntemi ile süreçlerdeki kayıpların nasıl tespit edilebileceğini ve aynı zamanda operatör davranışları ile objektif bir performans ilişkisi nasıl kurulabileceğini öğretmek.
  • Ergonomik ve ergonomik olmayan koşulların değerlendirilmesi ve ergonomik olmayan hareketlerin farklı yöntem analizleri ile nasıl iyileştirilebileceğini öğretmek.
  • MTM yöntemi ile nihai ürünün üretim sürecinde ortaya çıkacak ihtiyaçlara uygun proseslere yönelik metodun belirlenmesi ve buna göre iş yerlerinin nasıl planlanacağını ve tasarlanacağını öğretmek.
  • MTM-1 analizlerinin iş süreçlerinin optimize edilmesine, verimliliğin artırılmasına ve doğru maliyetlerle süreçlerin yönetilmesine olan katkılarının nasıl analitik ve bilimsel verilerle açıklanabileceğini göstermek.
  • Eğitim sürecini teorik bilgilendirmelere ek olarak pratik uygulamalarla güçlendirmek.
  • Katılımcıların MTM-1 analizleri ile sorunları ve görev alanlarını nasıl belirleyebileceklerini ve Yalın Üretim ile MTM’ in bu süreçteki etkileşimini anlatmak.

DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ:

  • Katılımcı, eğitimde mazeretli veya mazeretsiz toplam ders saatinin %20’sini aşmayacak kadar devamsızlık hakkına sahiptir.
  • Eğitimin tamamlanmasının ardından (onuncu günün sonunda), katılımcının bilgi düzeyini ölçmek amacıyla toplam 4,5 saat süren, iki aşamalı MTM-1 sınavı düzenlenir.
  • 2 saat süren ilk aşama teori sınavı, çoktan seçmeli ve boşluk doldurma sorularını içerir. 2,5 saat süren ikinci aşama analiz sınavı, eğitmen tarafından ekrana yansıtılacak proseslerin analiz sürecini kapsar.
  • Teori sınavının sonucu %40’lık, analiz sınavının sonucu ise %60’lık bir ağırlıkla hesaplanarak elde edilen rakamlar toplanır. Sınavdan 100 üzerinden 75 veya fazlası puan alan katılımcı, başarılı kabul edilir ve MTM-1 SERTİFİKASI almaya hak kazanır.
Not: Bu eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, MTM-1 Analist yetkinliğini elde edebilmek için Mavi Kart sürecini başarıyla tamamlamaları gerekmektedir.

Diğer Eğitimlerimiz

Hakkımızda

Endüstri devlerinin performans ve verimlilik anahtarı olan MTM metodolojisinin Türkiye’de yayılmasını sağlamak ve sektörlerin rekabet gücünü sağlam temeller üzerinde geliştirmek hedefiyle bir araya gelmiş çok uluslu akademisyen ve endüstri profesyonelleri topluluğunun bir parçasıyız.

Yazılım Ürünleri

Adres

Suadiye Mah. Akkurt Sokak
No:18 - İç Kapı No:2 Kadıköy
İSTANBUL / TÜRKİYE

+90 507 366 01 80
 info@mtmtu.com
© Tüm hakları saklıdır. MTM Toplam Üretkenlik 2023